Първоначално публикувано от kumenov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Височина на предната седалка
Collapse
X
-
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
www.ico83.snimka.bg/[/url]
-
Мойта също е вдигната, защото съм нисичка, но до сега не е мърдала нито нагоре, нито надолу.Alfa Romeo 145 1.9 JTD
http://bendidas.hit.bg/
Comment
-
Колко е прибрано лостчето за нагласяне изобщо не влияе по никакъв начин на движението на седалката, поне при мен, то просто се вади така за да не седи извадено постоянно (това би седяло грозно и италиянците не могат да го допуснат), иначе не е свързано с никакъв застопоряващ механизъм. Аз го разглобих там всичкото и нямаше никакви механизми за застопоряване при мен. Отговора на всичко е:
На който му е изпуснал газовия амортесьор от старост, не му се вдига седалката сама, а даже може и да пада като седне. На който му е як амортесьора на седалката му се вдига, особено пък когато е много топло в колата, наистина при мен зимата например много рядко се е случвало да се е вдигнала седалката сама, но то е същото и с тия на багажника: като е по-топло се вдига сам, а като е студ - вдигам го аз и те служат само да го държат да не падне върху главата ми. Който го дразни това ужасно много може да си махне амортесьора и да сложи някаква тръба или нещо такова, или пък да застопори самия амортесьор - циганиите които могат да се направят зависят само от въображението на майстора - и седалката ще умре в най-ниското положение.145 1.9 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от lgancho Покажи съобщениеКолко е прибрано лостчето за нагласяне изобщо не влияе по никакъв начин на движението на седалката, поне при мен, то просто се вади така за да не седи извадено постоянно (това би седяло грозно и италиянците не могат да го допуснат), иначе не е свързано с никакъв застопоряващ механизъм. Аз го разглобих там всичкото и нямаше никакви механизми за застопоряване при мен. Отговора на всичко е:
На който му е изпуснал газовия амортесьор от старост, не му се вдига седалката сама, а даже може и да пада като седне. На който му е як амортесьора на седалката му се вдига, особено пък когато е много топло в колата, наистина при мен зимата например много рядко се е случвало да се е вдигнала седалката сама, но то е същото и с тия на багажника: като е по-топло се вдига сам, а като е студ - вдигам го аз и те служат само да го държат да не падне върху главата ми. Който го дразни това ужасно много може да си махне амортесьора и да сложи някаква тръба или нещо такова, или пък да застопори самия амортесьор - циганиите които могат да се направят зависят само от въображението на майстора - и седалката ще умре в най-ниското положение.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Така и така е започната тема за седалките, да не пускам нова искам да попитам тук случвало ли се е на някой седалката му да е крива? Струва ми се, че моята седи леко наклонена надясно като я вдигна. На какво може да се дължи това? Става въпрос за колата от подписа ми.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от kumenov Покажи съобщениеи мойта май седи крива на ляво??Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеПри мен няма самосиндикални движения, но като сядам леко пропада надолу, независимо в какво положение е. Общо взето има някакви луфтове, които не пречат, но дразнят понякога. Това може ли да е от амортесьора?
Относно луфта:
И аз имам понякога луфт, когато седалката ми е почти в най-долно положение - сядам и пропадам до долу. Този луфт може и да си го има заради друго износване, а не заради амортисьора, защото все пак и механизма се износва с времето, особено ако непрекъснато се мести седалката нагоре надолу, както се случва при менНо като цяло нямам идея при теб от какво е, аз при мен седя, клеча и гледам какво става отдолу докато сяда някой на седалката. В крайна сметка се отказах да правя каквото и да било защото ме домързя пък и не ми пречи толкова много.
Колегата с кривата седалка: аз на твое място бих проверил 2 неща
1. Да не би нещо по щангите под седалката да се е изкривило, макар че то трябва да е скачано отгоре и то не сам човек ами двама за да успят да изкривят нещо такова.
2. Може да ти се е посмачкала с времето от седяне. Моята седалка например уж има такъв релеф, че да седиш в нея а не да бягаш по завоите да излизаш през вратата. То релеф има, ама от седене се е смачкал и не си върши работата, та може и при теб да има такова нещо.145 1.9 JTD '99
Comment
Comment